Friday, 22 April 2011

YAKINLAH ...ALLAH SENTIASA BERLAKU ADIL

 
 
YAKINLAH ALLAH SENTIASA BERLAKU ADIL.

"Jika Allah membukakakan pintu kefahaman kepadamu dalam penolakan maka (pada hakikatnya) penolakan itu berubah menjadi pemberian".

Keadilan dan kebijaksanaan Allah kepada hamba-nya tidak perlu diragukan lagi. Meskipun nampaknya Dia menolak memberikan sesuatu yang diinginkan hamba-nya, tetapi pada hakikatnya penolakan itu adalah rahmat atau anugerah.

mari kita renungkan firma Allah dalam Al-Qran surah Yunus ayat 107, yang maksudnya:-

"Jika Allah menimpakan sesuatu kemudaratan kepadamu maka tidak ada yang dapat menghilangkannya kecuali Dia. Dan jika Allah mengkehendaki kebaikan bagimu maka tidak ada yang dapat menolak anugerah- Nya. Dia memberi kebaikan kepada siapa yang Dia kehendaki diantara hamba-hamba-Nya dan Dialah yang Maha Pengampun lagi Maha Penyayang.

Terimalah diri anda apa adanya dengan tangan  terbuka tanpa syarat. Jika anda mendapati diri anda sedang mengalami kegagalan, maka terimalah kenyataan ini dengan rela hati. Kemudian anda perbaiki kelemahan yang ada dan berusaha untuk bangkit semula. Jangan berputus asa.Kerana hal ini tidak akan mengatasi keadaan yang sedang dialami. Namun terimalah diri yang telah bersalah itu tanpa syarat. Jangan selalu menyalahkan diri sendiri. Jadikanlah kegagalan itu sebagai cemeti untuk meningkatkan usaha dan lebih rajin lagi supaya matlamat anda tercapai.

Terimalah  diri dengan keyakinan yang penih. Yakin berjaya supaya ia membangkitkan semngat. jangan sekali-kali mengacaukan nilai dasar fikiran dengan kegagalan-kegagalan atau kejayaan sementara.

Banyakk pengalaman disekeliling kita yang dapat dijadikan contoh. Orang-orang yang tidak dapat menerima dirinya, tidak mahu menerima kenyataan yang sedang dihadapi adalah orang yang bodoh.Mereka berputus asa berpanjangan sambil menyalahkan diri sendiri. Bagaimana mereka dapat berjaya kalau setiap hari diisi dengan angan-angan kosong?. Pada dasarnya mereka tidak boleh menerima diri mereka sendiri secara mutlak dan tanpa syarat.

Orang yang selalu menerima dirinya dengan persyaratan (tidak apa adanya, tidak keseluruhan) maka orang tersebut digolongkan ke dalam manusia yang bermental negatif. Mental yang negatif ini sangat mempengaruhi dan menghalang kejayaan. Orang yang seperti ini tidak akan berjaya memperolehi harapannya. Ia akan selalu mengalami kegagalan selagi ia memilki mental ini.  Orang yang memliki mental negatif dapat dilihat dari segi cara bercakap, berjalan dan air mukanya. Semuanya menunjukkan keputusasaan.

Ramai orang yang gagal dalam usaha pertama untuk mendekati cita-citanya. Namun mereka tidak mahu bangkit semula untuk melanjutkan usahanya. Mereka terjebak dalam keputusasaan yang berpanjangan hingga mempengaruhi setiap gerakannya. Mereka itu telah hilang kepercayaan terhadap dirinya sendiri.Merekea selalu menyalahkan dirinya dan membesarkan kelemahannya.

Kenyataan yang sepahit mana pun hendaknya diterima dengan lapang dada. Kemudian mencari jalan keluarnya supaya ianya tidak berterusan. Gunakan waktu sebaik mungkin.Orang-orang yang berjaya memperbaiki kelemahannyadengan cepat, kerana mereka mengelakkan masa yang berharga terbuang begitu sahaja. Disampina mengira waktu menyedari kenyataan dan memperbaiki kelemahansecepatnya juga boleh mengembalikan usaha untuk mendekati matlamat asal.

Orang-orang Jepun selalu menafaatkan waktunya dengan betul. Bukan bererti mereka tidak mengalami kegagalan. Namun mereka cepat mengambil inisiatif dan berusaha melakukan pembaikan secepatnya. Mereka tidak berputus asa dan berusaha mengembalikan kepercayaan dirinya secepat mungkin, kemudian melakukan tindakan sesuai dengan perancangan. Hal inilah yang membuat mereka maju.

sumber : buku JANGAN TAKUT oleh Ahmad Safuan Al-Karami.

Thursday, 21 April 2011

Bermula dengan AYAM GORENG...


white board yg telah disalah guna.

Assalammualaikum..dan selamat malam
Emmm hari begitu cepat berlalu sekejapan sahaja bulan April dah nak menarik tirainya. Pagi petang berlalu hasrat hati nak update blog tapi asyik tertangguh...kepenatan terus tertidur. Dahlah kat opis blog pun kena block....so memalam apa yg dapat dibuat ialah berblog walking sahajalah.
Cukup...
Aku tak suka mengarang. Bukan jiwa ku. Sebab tu PTK aku gagal berkali-kali. Nasib baik lah lulus cukup makan kalau tidak masuk dalam kategori bengap.
Apa kaitan dengan entri  kali ini?  
Gambar di atas itu aku ambil daripada white board yg en lan gantung untuk kemudahan kami sekeluarga. Tetapi telah disalah gunakan oleh  mereka2 yang menghuni dengan ku saper lagi kalau bukan anak-anak.
 Sebabnya…bermula dengan  ayam goreng…aku dah goreng tapi tak cukup so adik nya nangis  sebab leka internet bila dah rasa lapar baru teringat nak makan....bila turun bawah  makanan habis di makan oleh abang dan kakak. So apa lagi menangislah.....bila dah malam baru si adik nak buat homework dia dan baju sekolah tidak mau digosok. Atas arahan en. Lan si abang kena gosok baju sekolah si adik.....apa lagi gosok lah dengan hati yang bengkak......sebab tu lah lukisan tu dilukis disitu ...luahan rasa.........sabar aje lah ngan kerenah budak-budak ni....kena maintain ayu if not boleh jadi seperti di bawah:-Thursday, 14 April 2011

KehilanganAssalammualaikum;

sangat tersentuh bila baca 2 blog pasangan suami isteri ini. Kehilangan orang yang tersayang. Walaupun tidak mengenali beliau tapi doa mudah2an tabah menghadapi ujian ALLAH. Anda adalah insan terpilih.Terima kasih kpd CIk YAH @ Cik Rob yang memberi link blog ini:-

http://mawarnafastari.blogspot.com/

http://nafastari.blogspot.com/

LIMA HARI TAK PULANG

Assalammualaikum....

Sila baca petikan dari HM di bawah ni. Pelajar  tersebut satu sekolah dengan Ezah  
sebagai seorang ibu saya dapat rasakan betapa risaunya hati ibu-bapa Norizah. Mudah-mudahan dia dapat dijumpai segera, insyallah sama-samalah kita doakan.

PUTRAJAYA: “Kami terlalu risaukan keselamatan dirinya, sudah lima hari dia menghilangkan diri dan sehingga kini belum ada khabar berita apatah lagi dia keluar sehelai sepinggang. Kami bimbang penyakit kulit dan asma dihidapinya berulang,” kata Jamsari Yaakob, 42, abang ipar kepada Norizah Atikah Nordin, 12 yang hilang sejak Jumaat lalu.

Norizah Atikah, pelajar tahun enam di Sekolah Kebangsaan Presint 9 (1) di sini keluar dari rumah kira-kira jam 2 petang untuk menghadiri sesi pemilihan badminton di sekolah, manakala dia dan keluarga pulang ke kampung di Tanjung Karang, Selangor.


Katanya, dia meminta adiknya menumpang rumah kawan yang juga jiran sebelah rumah sepanjang mereka sekeluarga di kampung.

Namun, katanya kira-kira jam 9.30 malam dia dimaklumkan jiran itu bahawa Atikah tidak pergi ke rumahnya.


Berikutan itu, dia terus menghubungi telefon bimbit Atikah, namun panggilan diputuskan dan SMS dihantar tidak dijawab walaupun telefonnya aktif.


“Saya menelefon beberapa rakannya dan dimaklumkan Atikah pulang sebaik tamat sesi pemilihan bersama mereka, tetapi dalam perjalanan dia berjumpa rakan yang juga jiran kami dikenali Nur Atiqah Tajuddin, 15, sebelum mengikut remaja itu.

“Bagaimanapun, rakannya tidak tahu ke mana mereka pergi kerana semua pulang ke rumah,” katanya ketika hadir ke Harian Metro di sini.


Jamsari berkata, pada hari kejadian, Atikah yang berkulit cerah dengan ketinggian kira-kira empat kaki memakai kemeja-T lengan panjang, seluar sukan dan tudung hitam, serta memakai beg sandang hitam.

Katanya, mereka sekeluarga terus pulang ke rumah di Presint 9 sebaik mengetahui berita itu sebelum membuat laporan di Balai Polis Putrajaya keesokkannya.


Menurutnya, keluarga Nur Atiqah turut membuat laporan polis pada hari sama.


Jamsari berkata, adik iparnya tinggal dengan mereka sejak dua tahun lalu, dan tidak pernah ada perselisihan faham, malah menganggap isterinya yang juga kakak Atikah seperti ibunya sendiri, selepas ibu kandungnya meninggal beberapa tahun lalu.


Orang ramai yang mempunyai maklumat diminta menghubunginya di talian 012-6787318, isterinya, Masrina Rosli di 017-3791442 atau balai polis terdekat.

sumber dari HARIAN METRO

Belalai Gajah/Sabah Snake Grass TERBUKTI Menyembuhkan Kanser

Info dari e-mail kengkawan - ( terima kasih ida...)
Belalai Gajah/Sabah Snake Grass TERBUKTI Menyembuhkan Kanser
 
by Tayadih Maysia


Saya petik:
Jangan berputus asa dan putus harapan untuk hidup sekiranya disahkan oleh pakar perubatan bahawa anda mengidap kanser payudara atau apa-apa penyakit berkenaan kanser kerana ada penyakit ada penawarnya. Berita baik untuk pesakit kanser yang kronik pada peringkat 3 dan 4. Selalunya bila disahkan oleh pakar perubatan pada tahap ini. Sudah dianggap terlambat untuk diubati lagi. Pesakit hanya akan diberitahu oleh doktor berapa lama jangka hayat pesakit itu boleh hidup sahaja.
 
Sila sebarkan kepada ahli keluarga atau kawan-kawan tentang pokok Belalai Gajah ini. InsyaAllah ada yang sembuh dari pemakanannya. Tengok laporan tentang penyembuhan penyakit kanser ini dan cara untuk makan daunnya.
 
Sehat dan sakit seseorang itu adalah ketentuan ilahi. Hanya Allah yang dapat menyembuhkan seeorang itu jika hambaNya berusaha untuk mencari penawarnya yang dianugerahkan kepada kita diatas muka bumi ini. Pokok ini hanya sebab musabab untuk menyembuh penyakit sahaja.
 
Sekian . Wasallam
 
 
Sabah Snake Grass

Good News!!!
Recently, I met a man who had Lymphatic Cancer - Stage 4 with 123 lymph nodes affected. His cancer started in March 2008.

Affected parts: 1st: Right lung, 2nd: Left lung, 3rd: Groin, 4th: Eye and 5th Mouth.
After 9 chemo therapies he stopped the treatment on 10/11/2008 because 5 specialists said he can only survive for 3 months. Today, after more than 2 years, he has recovered and is still living. Thanks to the Sabah Snake Grass (Clinacanthus) which he planted outside his house.

He blended the leaves with green apple (minus skin and seeds) and drank them after breakfast everyday.


After 3 days, 6 tumours disappeared.
After 13 days, he went for a blood test.The oncologist said that he was 96% cured.
So far more than 200 people who had taken the herbs showed improvement.

Case 1) Man - age 54

Lung Cancer: 3rd stage.
Chemothrapy 6 times
Tumour before taking Sabah Snake Grass 29mm, 44mm, 76mm
Tumour two weeks after taking Sabah Snake Grass
reduced to 20mm, 27mm, 67mm respectively

Case 2) Woman

Uterus cancer – tumour size 6cm
Scheduled for surgery. After taking SSG, reduced to 3.5cm.
Doctor said no need to operate
Continue taking the SSG, the tumour disappeared.

Case 3) Man

Prostate Cancer
After taking SSG for 11 days, the tumour disappeared.

Case 4) Woman from KL

Breast and Lung Cancer
Both breasts removed - 4 stage. Very weak, cannot eat, on drip and lying in hospital.
Family member poured SSG juice into her mouth through tube.
After a few days, could eat and was discharged.
28 days later was all tumours disappeared.

Case 5) Woman from Taiping

Breast Cancer
After taking SSG for 3 days, the wound dried up.

Case 6) Leukemia Patients

So far 4 cases have been cured after drinking SSG juice.
They also drank juice from 3 leaves of Guo Sai Por
(Ti Tham Tou) once per week.

Case 7) Dialysis Patients

After taking SSG for 10 days, stopped going for dialysis treatment.

Case 8) Patients with High Cholesterol, High Blood, High Uric Acid and Diabetes
After taking SSG, the conditions improved.

Number of leaves used for treatment for Cancer:
Stage 1 : 30 leaves everyday
Stage 2 : 50 leaves everyday
Stage 3 : 100 leaves everyday
Stage 4 : 150 – 200 leaves everyday
When the patients get better, reduce the number of leaves.

Direction for juicing SSG

a) Pour half cup of clean water in a blender
b) Add 1 or 2 ice cubes to prevent heating during blending
c) Add 1 quarter of lemon or half a lime juice (provide Vitamin C and prevent oxidization )
d) Wash the required fresh SSG leaves and put them into the blender
e) Peel a green apple and remove the core/seeds
f ) Cut the apple into 8 pieces
g) Put in the pieces of apple
h) Blend and drink immediately or within 5 minutes. (consume daily)
I ) If your body is "cooling" add a few slices of ginger or drink warming herbs

I stay in Bandar Kinrara, Puchong, Selangor, Malaysia. If you have problem getting the SSG, email or sms me. I can get them from Seremban. You only need to pay for my transportation from KL to Seremban and back, cost of the plants and postage if necessary. I need your name, address, h/p no. and the patient's condition and type of cancer. (No tel penanam pokok ini belum diperolehi lagi. Boleh rujuk pokok ini dengan jabatan pertanian yang berdekatan tentang pokok ini).

Food to avoid :
Sugar and products made with sugar, honey, kembong fish, ray fish, 7 angled-fish, chicken meat, duck meat, yam, glutenous rice, margarine, durians, bird nest, ginseng and other rejuvenating herbs.

Besides SSG, papaya, apricot seeds, lemon grass and many types of fresh raw vegetable and fruit juices can also be used for treating cancer.


I believe all chronic diseases can be cured with the combination of detoxification, maintaing blood Ph 7.35-7.4, increasing body oxygen, eating natural nutrients and herbs, a healthy lifestyle and good eating habits.There are quite a number of patients with cancer and other chronic diseases recovering and got cured based on my coaching above and natural treatments.

So if you are having any chronic diseases and need coaching and alternative treatments, please contact me.

For more information on health, health talk, coaching and natural treatments, please read my postings.
 
Gambar semasa mengidap kanser
 
Pesakit ini sembuh dengan rawatan dan pemakanan Pokok Belalai Gajah
 
Ladang yang ditanam dengan pokok Belalai Gajah..

Wednesday, 13 April 2011

PETUA PATAH TULANG


Ayat 78 dan 79 surah Yaasin tu maksudnya macam nie..

[78]
Serta ia mengemukakan satu misal perbandingan kepada Kami (tentang kekuasaan itu), dan ia pula lupakan keadaan Kami menciptakannya sambil ia bertanya: “Siapakah yang dapat menghidupkan tulang-tulang yang telah hancur seperti debu?”
[79]
 
Katakanlah: “Tulang-tulang yang hancur itu akan dihidupkan oleh Tuhan yang telah menciptakannya pada awal mula wujudnya; dan Ia Maha Mengetahui akan segala keadaan makhluk-makhluk (yang diciptakanNya);
 
Khasiat ayat ni diberikan oleh penceramah Dr Fatimah Zahra.. orang Arab yang kahwin orang Kelantan tu..
 
Caranya.. sediakan air..bacakan surah Yaasin dari mula sampai akhir, 2 ayat di atas diulang 3 kali. Bacalah dengan penuh harapan agar Allah akan menyembuhkan si pesakit tadi.
 
Air tu buat minum dan sapu ke tempat sakit dalam keadaan sehala ke bawah. Amalkan selalu. InsyaAllah.. dengan amalan tadi mudah-mudahan dapat menarik rahmat Allah utk sembuhkan pesakit.
 
Sebenarnya, apa-apa kesembuhan pun dari Allah. Ikhtiarnya ada macam macam cara. Tengoklah mana yang sesuai dengan kondisi pesakit dan gerak hati kita yang mengusahakannya. Ape pun.. ikut pengalaman lepas.. kalau selalu beristikharah.. kita tidak akan menyesal dengan apa pun keputusan yang kita buat… sebab ianya di pandu oleh Allah.


SUMBER : dari blog rakan.

Tuesday, 12 April 2011

PESTA BUKU 2011

Pesta Buku 2011 akan datang lagi. Di bawah ini adalah email drp JEMARI SENI. Promo untuk Pesta Buku. Kepada yang rajin bacalah mana tau boleh membantu perancangan pembelian buku-buku di hari tersebut.Kepada KAK NILA...saya dah promote ni ada special dikaun tak???hehehe...ok enjoy reading........

12 April 2011
Lagi 10 hari lagi
ke Pesta Buku Antarabangsa KL 2011

Assalamualaikum,

Antara sirih beradat pinang
Tempat di mana sembah berlalu

Ini mungkin 7 SOALAN FAQ yang mungkin menjadi persoalan sebelum anda melangkah ke Gerai Jemari Seni nanti? Biarlah Kak Nila memberi jawapannya sekali gus.
1.    Apa yang JS akan jual di PBAKL ke-30 (Dewan Tun Hussein Onn, PWTC)?
Semua buku terbitan Jemari Seni sejak Oktober 2006 (Percayalah… oleh Ruby Hazri) sehinggalah buku pracetak Mei 2011 (Baju Melayu Hijau Serindit – oleh Syud  dan Contengan Jalanan – oleh Hlovate).

Semua novel terbitan JS Adiwarna yakni Siri Buat Orang Muda (genre apa pun, hanya RM10 sebuah) dan Novel Si Manis 17 (tebal bagaimanapun hanyar RM14 sebuah).

2.    Berapa diskaunnya?
Diskaun untuk novel Jemari Seni Sdn. Bhd. bermula dengan…
(a)    20% untuk buku-buku terbitan 2011
(b)    30% untuk buku-buku terbitan 2006-2010
(c)    40% untuk ‘tawaran istimewa’
(d)    25% untuk buku-buku  seperti di (a) kalau anda memilik baucar (sila tanya Saudara Soleh Ismail untuk dapatkan baucar – yang terhad itu)

3.    Di mana letaknya Gerai JS
Di tingkat bawah dewan yang bertentangan dengan kaunter informasi iaitu Dewan Tun Hussein Onn. Dalam tu ada Gerai PTS dan Gerai Ana Muslim
Gerai JS terletak di muka pintu dewan itu. Okey tak maklumat Kak Nila ini. Mana lebih bagus, maklumat GPS atau Kak Nila?

4.    Siapa penulis yang ada untuk sesi tandatangan?
Sila semak jadual penulis.

Tolong jangan tanya penulis yang tak ada dalam senarai ini datang ke tidak? Sebab JS selalu mempelawa semuanya datang, tetapi hanya penulis yang buat keputusan untuk datang atau tidak. Mungkin tahun ini mereka berhalangan, insya-Allah boleh jumpa mereka pada tahun-tahun akan datang.

5.    Ada token tak? Bagaimana hendak mendapatkannya?
ADA. ADA. ADA.
Cenderahati Jemari Seni berupa (sila lihat gambar):
(a)    Beg Bergaya ini hanya untuk pembelian TIGA buah Novel JS terbitan tahun 2011 sahaja. Hendak tahu fasal novel-novel keluaran 2001? Baca Buletin 2 - Kenapa Waswas untuk Membeli Tulisan Penulis Baharu?
ini untuk pembelian TIGA buah buku SI MANIS 17

(c)    Dan sekiranya anda membeli sampai EMPAT buku SI MANIS 17 selain daripada mendapat Kipas Berlagak (sebenarnya Kipas Hikmat, tau) anda juga akan mendapat Beg Bergaya juga.

6.    Stok cukup atau tidak?
Soalan ini Kak Nila tiada jawapannya. Sebab rezeki itu datangnya daripada Allah. Maka Dialah yang membuka hati-hati pembaca untuk membeli. Namun sebagai penerbit, insya-Allah JS sudah mencetak mengikut kemampuan rancangan kami sebagai hamba Allah. Sesungguhnya Dia yang mengatur sesuatu.

Saranan Kak Nila: Datanglah membeli awal-awal ya; insya-Allah kes stok habis boleh diatasi.

7.    Ada aktiviti apa-apa tak?
Aktiviti apa yang ada selain daripada sesi autograf penulis – sesi pembaca bertemu penulis? Hmmm… ada,
(a)    Oh, ada Klinik Penulis – sesiapa yang berminat untuk menjadi penulis boleh sahaja bertanya-tanya. Nanti Kak Nila perinci dalam buletin akan datang.
(b)    Ada sesi Kuiz Trivia – iaitu kuiz untuk orang muda berumur  6-14 tahun. Soalannya mudah, dan hadiah berupa sebuah buku JS Adiwarna.
(c)    Pada yang ingin jadi wakil ‘jualan langsung’ (bukan MLM) – sesi Kaunter JS sedia menjawab segala persoalan anda.

Itulah 7 soalan yang Kak Nila sudah jawab. Sekarang Kak Nila berbalik pada sambungan Penulis dan Karya. Masih ada lima orang penulis yang belum Kak Nila perkenalkan. Penulis baharu ini manis-manis orangnya. Kak Nila senaraikan daripada Nasz yang terkenal dengan cerita Sweet Sour; Misdhiaz untuk cerita Kristal Kristal; Ana Farhana yang menulis cerita 3 Campur 1 = Satu; Ika Madera dan Jet Jonah dia serta Nisyah dengan 3 Jantung Hati.

Nasz dikenali dengan gaya bahasanya yang sempoi. Nasz mendapat pujian untuk cerita Sweet Sour. Pada yang belum tahu Nasz sudah ada buku yang lain selepas cerita Joe Jambul itu, dapatkan cerita Karamel (kompilasi dalam WARNA bersama Nazurah Aisyah dan Rnysa). Menurut bisik-bisik Kak Nila difahamkan, Lazuardi tulisannya yang ketiga sudah hampir ke ‘garisan’ penamatnya. Untuk Pesta Buku Selangor 2011, mungkinkah? Kak Nila menunggu wisel ditiup sahaja.

Misdhiaz, penulis berbakat ini juga sedang menulis buku baharunya. Waktu Kak Nila terlibat dengan editorial menyunting cerita Kristal Kristal – Kak Nila sangat menyenangi dengan bahasanya. Pada Kak Nila kalaulah seluruh ceritanya ditulis dalam bahasa Melayu sepenuhnya naskhah ini akan jadi semakin baik. Teruskan menulis Misdhiaz!

Ana Farhana. Melihat tajuk 3 Campur 1 = Satu, tentulah akan membuat ahli matematik mengamuk marah. Lalu tentu saja mereka rampas dan membeleknya lalu terus menandai kesalahannya. Tapi yang positifnya kemungkinan besar dia akan menyarankan anak remajanya supaya membaca buku ini; selain daripada cerita dan bahasanya yang sesuai untuk anak remaja, pengajaran yang terselit dalam cerita ini juga baik untuk golongan itu. Itulah saja komen yang dapat Kak Nila berikan pada karya sulung penulis muda remaja ini. Hendak tahu lebih lanjut, belilah waktu pesta buku nanti – 30% diskaun tahu!

Ika Madera, pengantin baharu ini tidak pula Kak Nila tahu sedang menulis cerita baharu atau tidak – atau masih berbulan madu. Namun cerita Jet Jonah, sangat Kak Nila senangi. Kak Nila suka pada bahasa Nusantara yang unik dan juga cara dia menggambarkan latar ceritanya. Makan masa jugalah kita orang di editorial hendak bercakap bahasa biasa semula selepas cerita Jet Jonah siap. Jangan lupa berjumpa dengan Ika Madera di PBAKL nanti, khabarnya dia bawa oleh-oleh dari Pulau Singa untuk sesi autograf nanti – penanda buku, kalau Kak Nila tidak salah… tak begitu, Soleh?

3 Jantung Hati, kulit bukunya warna merah jambu – ceritanya pun fasal ‘cinta’. Dapatkan buku Nisyah! Pada yang telah membaca buku ini – mereka berkata buku indah manis; baik ceritanya mahupun penutupnya. Kak Nila rasa judul novel ini bagaikan sesuai sahaja dengan Nisyah dan suaminya yang baru sahaja ada si kecil di rumah. Apa novel terbaharu penulis ini? Tanyalah sewaktu anda bertemunya di PWTC nanti.

Okeylah, maaflah Kak Nila berceloteh menggalahkan Minahleter. Sampai jumpa esok… Oh ya semalam Kak Nila sudah mengira duit pecah dalam simpanan – fuyooo, dapat beli banyak buku nanti. Anda sudah pecah tabung ke belum? Kalau belum… selamat mengira dan menukarnya kepada duit kertas, kasihan penerbit hendak mengira syiling nanti.

Wassalam.

Kak Nila
10 hari ke Pesta Buku...